sreda

22

junij 2016

0

koment.

TEK Z ADIDASOM: Udobno in modno na tekaške poti

Avtor , Objavljeno v Tek z Adidasom

Med številnimi tekači, ki so že dodobra preplavili tako tekaške poti kot tudi mestne ulice, nas je tudi veliko predstavnic nežnejšega spola. Zato tokratno objavo posvečam izbiri opreme za tekačice, ki želijo kilometre premagovati v kakovostnih in hkrati modnih oblačilih.

Čeprav je ključnega pomena pri teku kakovostna tekaška obutev, saj z napačno izbiro trpita ekonomičnost in tehnika teka, posledično pa na daljši rok tvegamo tudi poškodbe sklepov, ne smemo zanemariti izbire oblačil. Dobra oblačila namreč prinašajo več udobja in boljše počutje, zato je njihova kakovost zelo pomembna.

IMG_9999

pajkice ADIDAS

Kako izbrati primerna oblačila za tek

Najpomembnejše je, da se oblačimo glede na vremenske razmere in temperaturo. To pomeni, da moramo za tek izbrati lažja oblačila, ki ne vpijajo potu oz. odvajajo pot od telesa. Pri višjih temperaturah, ki nas čakajo v prihajajočih tednih, izbiramo lahka in kratka oblačila, pri nižjih temperaturah pa se oblačimo po sistemu čebule (več tanjših plasti). Pri izbiri oblačil moramo biti pozorni predvsem na material, velikost in uporabnost. Dražji materiali so ponavadi kakovostnejši in boljši ter imajo daljšo življenjsko dobo. Vendar to ni pravilo.

IMG_8923

pajkice ADIDAS STELLA SPORT

Športna oblačila za tekaške izzive

O tem, da je mogoče v naših trgovinah najti modna tekaška oblačila, izdelana iz najkakovostnejših oblačil in po dostopnih cenah, priča tudi nova blagovna znamka adidas Stella Sport. V slednji sta priznana modna oblikovalka Stella McCartney in adidas združila zmogljivo športno tehnologijo in udarne modne trende ter športnim navdušenkam ponudila dizajnerska oblačila po ugodnejših cenah. Nova znamka, ki je namenjena energičnim in aktivnim ženskam, izstopa zaradi eksplozivnih barv, svežih potiskov ter drznih oblik, primerna pa je za najintenzivnejše tekaške izzive. Kolekcija pomlad/poletje 2016 združuje oblačila, obutev in dodatke. Športne majice brez rokavov, modrčki in pajkice so izdelani s pomočjo inovativne tehnologije climaliteTM, ki omogoča hitrejše sušenje ter tako zagotavlja popolno udobje, izredno primerno za tekaške izzive. Kolekcija vsebuje tudi obutev, opremljeno s posebno mrežico na zgornjem delu, ki omogoča učinkovito prezračevanje in številne športne dodatke, kot so kapa s šiltom, visoke ter nizke nogavice in pisani nahrbtniki.