sobota

30

april 2016

0

koment.

TEK Z ADIDASOM: Brez muje se še čevelj ne obuje

Avtor , Objavljeno v Tek z Adidasom

In obuvanje čevljev je ponavadiše najlažji del. Težji del bi bil tisti, da se dejansko spraviš teči, a moram priznati, da se vsakič z večjim veseljem pripravljam na tekaški trening. Za mano sta skoraj dva tedna intenzivnega tekaškega treninga. Intenzivnega ne toliko v pretečenih kilometrih, ampak zato ker tečem vsak drugi dan, brez izgovorov, tudi, ko dežuje. Program našega Blaža sem vzela resno in žal bi mi bilo, da bi izpustila kakšen trening, saj se med seboj razlikujejo. Veliko je teka v različnih intervalih, s čimer si nabiram kondicijo in vzdržljivost.

IMG_9065

Ko sem se najprej srečala z napisanim treningom, me je seveda malce presenetila sama intenzivnost in to, kako se med seboj razlikujejo. A sem nato ugotovila, da mi je ta raznolikost prav všeč, ker trening ni niti približno monoton. Vsakič me torej čaka nekaj drugega in to je veliko boljše kot se odpraviti teči po isti trasi za približno enako dolg čas. Ko začneš s treningom in že približno veš, kaj te čaka. In nato samo čakaš, da je konec. Odštevaš. Tukaj pa menjuješ ritem, imaš vmes enominutne pavze, ki so ravno dovolj, da malce bolj zadihaš in po moško pljuneš, potem pa nadaljuješ 😉

Treningi mi zaenkrat zelo odgovarjajo in vedno zaključim takrat, ko morem in niti metra ali sekunde prej. Mami me je opisala, da sem zagnana, ta beseda mi sicer ni preveč všeč, a se mi zdi, da me kar lepo opiše. Ne odneham, razen, če res ne bi šlo. Čez kakšna dva tedna nam bo Blaž verjetno pojačal treninge, zato je prav, da smo pridne. Še pred tem pa naš čaka spet en skupni trening, tokrat ga je Blaž opisal kot mestno tekaškega. Se že veselim, seveda pa bom z vami delila tudi utrinke z našega druženja!

Več prispevkov v kategoriji:

NOVICE: Tekaške copate, oblikovane posebej za ženske

STIL DNEVA: Tekaško

TEK Z ADIDASOM: Pridružite se dogodivščini!

TEK Z ADIDASOM: Kdo gre z mano na tekaško dogodivščino …

TEK Z ADIDASOM: Uvodno srečanje s trenerjem