četrtek

30

junij 2016

0

koment.

TEK Z ADIDASOM: Zadnje srečanje pred Soča Outdoor Festivalom

Avtor , Objavljeno v Tek z Adidasom

Kako čas hiti! Kje je marec in začetek naše kampanije z Adidasom? Takrat se mi je 2. julij zdel še varno daleč stran, sedaj pa nas do 15-kilometrske preizkušnje ločita le še dva dneva. Ob tem me prevevajo različni občutki ter misli.

Eno je strah, ker zadnji mesec nisem nič kaj pridno trenirala. Na začetku junija sva odpotovala na Portugalsko in tekaške copate sem pustila doma. Potrebovala sem počitek. Počitek od dela in tudi od teka, ko sem se vrnila nazaj pa naju je oba z možem precej dotolkel prehlad, ki se mi vleče sedaj že tretji teden. Strah me je, ker čutim, da sem malce bolj šibka kot pa pred enim mesecem.

Adidas trening-12

A seveda je tukaj tudi trma, ki mi daje moč in vero v to, da sem vseeno natrenirana in bom premagala to preizkušnjo. Hkrati čutim veselje, ko pomislim na soboto. Sicer se mi niti sanja ne, kako bo dogodek sploh izgledal, ampak verjamem, da bo vzdušje fenomenalno. Ne smem pozabiti, da grem na Soča Outdoor Festival zaradi sebe in da moram uživati. Tako kot nam je rekel naš trener skozi 3-mesečno druženje, Blaž Strožer, ki nam je na našem zadnjem srečanju podal še nekaj koristnih informacij.

Adidas trening-16

Adidas trening-15

tek na ljubljanski grad z najboljšim slovenskim triatloncem Davidom Plešetom

Adidas trening-14

Tokrat smo tekle na ljubljanski grad, da se malce bolje spoznamo s tekom v hrib. Naša 15-kilometrska pot namreč na 2. kilometru strmo zavije proti Tolminskemu gradu, na katerega se bo treba povzpeti. Pri tem bodo menda veliko vlogo naredile aktivne roke, ki spodbujajo celo telo k boljšemu gibanju. A Blaž nam milo doda, da ne bo nič narobe, če bomo pot do gradu tudi prehodile, da se ne preutrudimo že takoj na začetku. Priznam, da mi tek v klanec še vedno dela probleme in zato nanj sploh ne bom mislila 😉

Adidas trening-29

Danes zjutraj sem odtekla še zadnji tek. Blaž nam je svetoval 30 minut lahkega teka. Zelo koristne so bile tudi njegove informacije v zvezi s prehrano. V petek zvečer mi je svetoval dva toasta in strogo odsvetoval solato ali kakšno koli drugo zelenjavo. Zjutraj pred tekom lahko spijem obvezno kavico, svetuje dve žlici arašidovega masla, jaz pa bom raje vzela banano.

Adidas trening-31

Adidas trening-30

Luštno bo, vem, da bo. Vem tudi, da bo naporno, ana to sem pripravljena. Včeraj sem si še do končno zapolnila playlisto in za finalni komad dala Run the World (Girls) od Beyonce. Nekaj za power. Zelo sem tudi vesela, ker bodo za podporo in vzpodbudo prišli moji najdražji, Klemen, mami in oči. Morda se vam zdi, da delam preveč velik pomp okrog tega, ampak zakaj ne bi bil to prav poseben dogodek? Potem pa gremo nekaj dobrega popapcat 😉

Pa dober tek! 😉

foto: Matic Kremžar