četrtek

3

november 2016

0

koment.

TEST: BMW vikend užitkov in sprostitve

Avtor , Objavljeno v TEST:

Z možem sva se zadnjič pogovarjala o tem, kako sva se včasih povsem spontano odločila, da se odpeljeva v Portorož na kavico in nazaj. Ob tako polnem urniku, je to danes luksuz, saj se mi zdi, da moram ‘spontane’ pobege načrtovati mesece vnaprej. In kljub temu, da zelo rada vozim in da vozim veliko, mi vožnja zadnje čase ni v takšen užitek kot mi je bila včasih. Zdaj, ne samo, da vikend pobege načrtujem skoraj pol leta vnaprej, tudi pot načrtujem. Kje bodo zastoji, kje se jim lahko ognem … Vse to mi je verjetno malce priskutilo izkušnjo vožnje, ki mi je bila odkar sem naredila vozniški izpit pred več kot desetimi leti, sprostitev in ne le odvečen čas, ki ga porabim od točke A do B. Na srečo me je o vseh teh užitkih v vožnji opomnil BMW serije 3 Gran Turismo, ki nama je pričaral pravi vikend užitkov in sprostitve.

Kot lastnico malce starejšega BMW-ja serije 5, me je zanimalo, kaj prinaša in ponuja podmladek. Kljub temu, da ga nekateri označujejo kot grdega račka, se je Gran Turismo pred fotografskim aparatom odlično izkazal. Mišičasto definirana postava je združena s tekočo strešno linijo klasičnega kupeja. Rezultat je nezamenljiva in privlačna oblika. Precizne konture in izrazno oblikovane površine ustvarijo fascinantno igro svetlobe in senc. Medtem ko oblika predvsem sprednih luči lepo poudari močan športen videz na cesti.

img_9663

img_9676

Pa sva šla. Najprej v Avstijo, čez Ljubelj, kjer je Gran Turismo pokazal svojo poskočnost in lepo lego v ovinkih. Kot vam je verjetno jasno, nisem oseba, ki bi kredibilno podajala mnenje o avtomobilu in njegovih karakteristikah, a v letih življenja z avtomehanikom in ljubiteljem vsega, kar diši po bencinu, nekaj vseeno vem. O avtomobilih se veliko pogovarjava, včasih govori samo on in jaz na pol poslušam in tudi tokrat sem mu po prvi vožnji prepustila volan. Vožnja kot sopotnik je bila tako prijetna, da me je kar dvakrat zazibala v spanec, pa sicer nisem oseba, ki bi v avtu spala. BMW serije 3 Gran Turismo postavlja standarde na področjih dinamike in voznega udobja. V součinkovanju z močjo motorjev BMW TwinPower Turbo omogoča 8-stopenjski menjalnik Steptronic optimalen razvoj moči pri vseh hitrostih.

img_9680

img_9644

Novi BMW serije 3 Gran Turismo združuje športno obliko, razburljivo dinamiko in velikodušno prostornost v edinstvenem konceptu vozila. Pri novih modelih avtomobilov me vedno znova navdušujejo inovacije na področju izkušnje v vožnji in ostalo ‘razkošje’ kot je multifunkijski volan, avtomatsko zasenčenje notranjega in zunajega ogledala in mobilno udobje. Množica premišljenih funkcij vam olajša vsakdan. Sem se, na primer, prišteva praktičen komfortni dostop. V kombinaciji z avtomatskim upravljanjem vrat prtljažnika omogoča prostoročno odpiranje vrat prtljažnika.

img_9739

Če teh stvari nimaš, jih verjetno ne pogrešaš, a verjetno ko se enkrat navadiš odpirati vrata brez ključa, ki lepo počiva v torbici, se je težko vrniti nazaj na star sistem. Po Avstriji je bil čas za čudovit Bled in Grand Hotel Toplice, ki naju je gostil eno noč. Užitek v vožnji, obenem pa še užitek okusov v slastni večerji restavracije Julijana in večer sprostitve v masaži in kopeli, je bilo točno to, kar sva potrebovala.

img_9570

Naslednji dan pa sva se samo vozila. Brezciljno, kar se že dolgo časa nisva. Pozabila sem, kakšen luksuz je čas v dvoje v avtomobilu, ko si drug z drugim in klepetaš, ne da bi te vmes zmotilo sto drugih stvari. V BMW serije 3 Gran Turismo doživita voznik in sovoznik visoko stopnjo udobja. Po zaslugi dolge medosne razdalje in visoke strešne linije velikodušnega koncepta prostora imajo korist predvsem potniki zadaj. Hkrati pa izpopolnjena zaščita potnikov zagotavlja varen občutek na vseh sedežih.

img_9738

Kljub temu, da sva v tem vikendu naredila kar nekaj kilometrov, je bil to predvsem vikend sprostitve in užitkov. Užitkov na različnih področjih, seveda tudi v vožnji in družbi novega BMW-ja serije 3 Gran Turismo, o katerem si lahko še več preberete na tej povezavi: klik!