četrtek

26

januar 2017

1

koment.

TEST: Novi Citroën C3 – trendovski mestni kompaktnež

Avtor , Objavljeno v TEST:

V prvem tednu januarja sem lahko na cesto zapeljala novega Citroëna C3, ki so mi ga prijazno posodili v Avtohiši Kranj, še povsem svežega na slovenskem tržišču. Sem velika oboževalka t.i. kompaktnih avtomobilov in za C3 lahko rečemo, da je kompaktna petvratna limuzina. Na tem področju je vsekakor zapihal veter novosti! Za novega Citroëna C3, ki gre v koraku s časom, je značilen trendovski in optimističen dizajn, ki ga poživijo barviti dekorativni vstavki in grafični elementi, kot so zaščite Airbump®, ki so mi bile všeč že pri C4 Cactusu. Dejansko imam rada malce bolj zabavne avtomobile, takšne, kjer vidiš, da so se z dizajnom malce poigrali. Sicer menim, da povprečju populacije tak stil ni tako pri srcu, oziroma, da gremo Slovenci spet težko iz povprečja in res je, da ti je pri takšnem avtomobilu hitro jasno, ali ti je všeč, ali pa ne. Vsekakor ima karizmatičen prednji del in razkošne obline, zaradi katerih je njegova drža mogočna in energična. Po zaslugi gladkih površin, prepoznavnega grafičnega oblikovanja in barv je to trendovski in pop model. Z novim C3 boš absolutno izstopal iz množice in se vozil v koraku s časom!

Post-production : Astuce Productions

Glede samih specifikacij ne bom izgubljala besed, ker nisem avtomobilistični novinar in si vse o novem Citroënu C3 lahko preberete tukaj. Pisala pa bom  o stvareh, ki so me navdušile.

cbbd73c479f49042576f

Zaradi zelo izrazne in edinstvene morfološke zgradbe Citroëna C3 torej nemudoma prepoznamo. Stil, individualizacija podobe, Citroën Advanced Comfort®, nove tehnologije in ConnectedCAM Citroën™. Ponuja nam tudi tehnologije, ki gredo v koraku s časom, premierno na svetu pa ponuja tudi povezljivo kamero ConnectedCAM Citroën™ z visoko ločljivostjo. Osupljive panorame, nenavadne slike, sprehodi po mestu: novi C3 posname vaša doživetja med vožnjo s kamero ConnectedCAM Citroën™. Kamera, ki je vgrajena v notranje vzvratno ogledalo, posname vse, kar vidite pred seboj v okolici vozila. Z enim samim klikom lahko posnameš fotografijo ali videoposnetek, tistega kar vidiš, in ga nato deliš na družbenih omrežjih. Posname se vse, kar se zgodi pred tvojim vetrobranskim steklom. Sistem je lahko zelo koristen v primeru prometne nesreče. Ta petvratna limuzina ponuja tudi sklop opreme, ki vozniku olajša življenje: povezljiva navigacija z glasovnim prepoznavanjem, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu in sistem za nadzor mrtvega kota.

6d1e4e687db12c002cbb

Novi C3 ponuja tudi pestro paleto barv. 9 prodornih barv karoserije lahko kombinirate s 3 različnimi barvami strehe in si tako omogočite še več kombinacij (do 36 možnih kombinacij barv karoserije). S temi možnostmi lahko na primer klasično barvo karoserije poživimo z barvito streho ali obratno, z umirjenim odtenkom strehe ublažimo živahno barvo karoserije. Barvne kombinacije poudarijo moderen videz ter svežino novega C3, z njimi pa si res lahko ustvarite avto po meri in po svojem okusu.

Pri še bolj udobni in varni vožnji so me navdušili:

  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV ZA OMEJITEV HITROSTI IN PRIPOROČENO HITROST – Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vozniku to informacijo prikaže na instrumentni plošči. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata – omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje.

  • OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU – Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

  • SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC – Ta tehnologija je pomoč, ki poenostavi speljevanje vozila na vzpetini. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen. Sistem za speljevanje na klancu deluje na vzpetinah nad 3 % in zadrži vozilo na mestu za približno dve sekundi.

1 komentar

  1. VRTNAR