torek

19

januar 2016

0

koment.

TOP 10 destinacij v letu 2016

Avtor , Objavljeno v (po)POTOVANJE

Ste že razmišljali, katera bo vaša sanjska destinacija v letu 2016? O tem je dobro začeti razmišljati že 1. januarja, saj so nekatere sanjske počitnice tudi zelo drage, zato bo potrebno nalagati denar v pujska od prvega dne novega leta. Pri Virtuosu, ki je specializiran za luksuzna potovanja, so izdali seznam 10 najbolj prestižnih destinacij

  1. KUBA

Ker gre za ameriško spletno stran, so na prvo mesto postavili Kubo in jo poimenovali kot neodkrit karibski otok, saj je bilo potovanje na otok do nedavnega onemogočeno. Slovencem je Kuba kar dobro poznana in letalske karte so sorazmerno ugodne.

2. ISLANDIJA

Evropska otoška država zaradi vulkanskega izvora ponuja neverjetne naravne danosti. Slapovi, ledeniki, vulkani, naravni topli vrelci in črne plaže je le nekaj dih jemajočih znamenitosti. Lahko se odločite tudi za križarjenja ali opazovanje kitov.

3. HRVAŠKA

Na ameriškem spisku pa se je znašla tudi naša soseda Hrvaška. Pri Virtuosu pravijo, da gredo zasluge seriji Igra prestolov, v kateri je bila prikazana hrvaška narava. Dodali so še, da je sredozemska obala instagramsko fotogenična.

4. MJANMAR

Azijska država, kjer domujejo pagode, pristni bazarji in budistični templji. Mjanmar vas lahko duhovno pomiri ali pa si privoščite aktivno raziskovanje.

5. ANTARKTIKA

antarktika

 

Antarktika je med dragimi potovanji verjetno najdražja izbira, a seveda nepozabna. Neskončna ledena površina, divje živali, ki jih ne vidiš nikjer drugod na prostem, in neokrnjena voda so zagotovo najbolj divja izbira. To bo vaše najbolj nepozabno križarjenje, čeprav se ne boste nastavljali sončnim žarkom v bikiniju.

6. ITALIJA

 

Kot sem že omenila, gre za ameriški izbor, tako da Slovenci Italijo lahko jemljemo za samoumevno, saj se v to čudovito deželico lahko odpeljemo na popoldansko kavo. Vsekakor Italija ponuja neskončno število skritih in romantičnih kotičkov. Kje sploh začeti? Od otočkov, modnega Milana, romantičnih Firenc do goratih Dolomitov. Postavite pred sebe zemljevid Italije, zaprite oči in s svinčnikom izberite kraj.

7. FRANCIJA

 

Čeprav je Francija doživela enega najhujših terorističnih napadov, se ne smemo pustiti prestrašiti in vseeno ji namenjamo prostor na lestvici. Romantičen Pariz, fensi St. Tropez ali neskončna narava Provanse.

8. JUŽNA AFRIKA

 

Južna afrika je vzhajajoča zvezda med must visit destinacijami. Ponuja neokrnjeno naravo, divje avanture in tudi počitek ob nekaj tisoč kilometrih plaže. Na safariju boste videli divje živali, ki jih vidite v živalskem vrtu, v svojem naravnem okolju, kar je zagotovo posebna izkušnja. Najbolj drzni pa se lahko odločite za potapljanje z morskimi psi. Je potrebno še kaj dodati?

9. MEHIKA

mehika

 

 

Slikovita država, ki vas bo prevzela s svojo energijo. Lahko se odločite za poležavanje v razkošnih vilah na najlepših svetovnih plažah ali se podate na zgodovinski izlet za Maji in Azteki. Izbira je vaša.

10. AVSTRALIJA

 

Želite sonce, še več sonca ali avstralsko sonce? Sončna država, ki ponuja potapljanje ali legendarne turistične oglede, kot je znamenita Sydneyska opera.

FOTO: osebni arhiv, polarcruises.com, corural.com