nedelja

14

februar 2016

0

koment.

TOP 25 hotelov …

Avtor , Objavljeno v (po)POTOVANJE

Tripadvisor je objavil seznam TOP 25 najboljših svetovnih hotelov po oceni potnikov. Na prvem mestu je pristal hotel Umaid Bhawan Palce Jodhpur v Indiji. Nočitev v omenjenem petzvezdničnem hotelu vas bo stala ob 750 evrov naprej.

2_kambodža

Drugi najbolje ocenjeni in veliko ugodnejši, saj se nočitve gibljejo že od dobrih 200 evrov naprej, je v Kambodži. Hotel Shina Mani Resort se nahaja v mestu Siem Reap.

3_italija

Že na tretjem mestu pa je hotel iz sosednje države Italije. Hotel Bellevue Syrene je v mestu Sorrento in se lahko pohvali s čudovito lego z romantičnim pogledom na morje. Hotelsko sobo je možno z nekaj sreče rezervirati za 400 evrov.

4_vietnam

Vietnam se je z mestom Hanoi in hotelom Hanoi La Siesta Hotel & Spa uvrstil na četrto mesto. Verjetno najbolj netipičen hotel na takšni lestvici in tudi cena je z 90 evri na noč precej netipična za družbo, v kateri se je hotel znašel.

5_grčija

In že odhajamo v Grčijo v mesto Afitos. Hotel Achtis je zasedel peto mesto.

6_velika_britanija

Na šestem mestu pa se nahaja hotel, ki me je s svojo fotografijo najbolj osupnil. Čudovit podeželski hotelček predstavlja vse tisto, kar imamo v mislih med prebiranjem knjig različnih britanskih avtorjev, ki so slikovito opisovali britansko podeželje. Expedia pokaže, da je nočitev možna za dobrih 1500 evrov in naprej … tako da bom le dopisala: nekega dne…

7_maldivi

In končno smo prišli do krajev, za katere smo mislili, da bodo kraljevali na prvem mesto, a že drži, da je številka sedem pravljična. Maldivi so popotnike najbolj navdušili s hotelom Mirihi Island Resort. Nočitev je na voljo od dobrih 2000 evrov naprej.

8_aruba

Iz ene oceanske destinacije se selimo na drugo. Karibski otoček Aruba ni tako razvpit, a ponuja sanjske plaže in hotel, ki je na lestvici zasedel osmo mesto. V hotelu Bucuti & Tara Beach so sobe na voljo od 600 evrov naprej.

9_granadaNa Grenadi je otok Calabash Luxury Boutique Hotel & Spa, ki se je uvrstil na deveto mesto.

10_brazilijaDeseterico najlepši hotelov končuje brazilski hotel Ritta Hoppner. Tudi to je eden od hotelov z lestvice, ki je lažje dosegljiv, saj nočitev stane od 100 evrov naprej.

V nadaljevanje so se uvrstili hoteli:

11. Gili Lankanfushi Maldives, Maldivi

12. Canaves Oia Hotel, Grčija

13. Orange County Resorts Kabini, Indija

14. Hotel Estalagem St Hubertus, Brazilija

15. The Milestone Hotel, Velika Britanija

16. Tokoriki Island Resort, Fidži

17. Casa Gangotena, Ekvador

18. The Singular Patagonia, Čile

19. The Omnia, Švica

20. J.K. Place Roma, Italija

21. Hotel Abadia Retuerta Le Domaine, Španija

22. The Sherry-Netherland Hotel, New York

23. Nayara Hotel, Spa & Gardens, Kostarika

24. Al Maha, A Luxury Collection Desert Resort & Spa, Emirati

25. Baraza Resort & Spa, Tanzanija