ponedeljek

5

marec 2018

0

koment.

TREND TEDNA: 10 barv pomladi

Avtor , Objavljeno v Stil tedna, Trend tedna

Priznam, da sem vsako modno sezono bolj zmedena – kaj je v trendu, kaj že imam v omari, s katerimi kosi bom udarila mimo in kateri so tisti, ki so trenutno najbolj vroči. Res je, da z najbolj ‘vročimi’ modnimi kosi modne sezone hitro postanemo uniformirane, zato previdno pri modnih trendih in izberite po svojem modnem okusu in osebnem stilu. Vseeno pa nekaj napotkov ne more škoditi, zato sledi 10 barv pomladi.

Pomladni trendi bodo pri barvah imeli dva pola: po eni strani se bodo nagibali k živahnim, močnim in drznim barvah, druga stran pa bo sijala v pastelnih odtenkihlahkotnih materialov.

Sivka

spring_summer_2018_color_trends_lavender

Ta barva bo prevladovala v celotni poletni sezoni. Romantično, vendar elegantno barvo, boste lahko nosili na moški obleki (suknjič in hlače) ali lahkotni obleki.

Vijolična

spring_summer_2018_color_trends_ultra_violet

Kot sva pisali v rubirki D.O.M. je Pantoneova barva leta 2018 Ultra Violet. Gre za barvo, ki intrigira s svojo hibridno, skrivnostno naravo, povezano s sedmo čakro, kjer človek sreča božansko. NJena beseda pa je eksperiment.

Roza 

849a720b9acbc3e0e350db82b808272a

Poln, princeski ali barbiki podoben, intenziven roza odtenek. Združuje se s čistimi, lahkimi tkaninami.

Nebeško modra

spring_summer_2018_color_trends_little_boy_blue

Očarala je že prvo damo Združenih držav Amerike, zakaj ne bi še nas? Ven iz sivine je vsekakor nebeško modra, ki je sveža barva in hkrati navdaja z mirnostjo. Popolne bodo dolge obleke v tej barvi, ali pa elegantne obleke midi (preko kolen) dolžine.

Svetlo zelena

581c791af7c05d2373445d428ae2a1ff

Zelena barva se je vrnila tudi za poletje 2018, tokrat z občutljivim in svežim odtenkom.

Vojaško zelena

spring_summer_2018_color_trends_military_green

Zdaj se vojaško zelena šteje kot nevtralen odtenek, podobno kot bež, pogosto preseka eleganten ali športen pogled na vojaške sloge.

Mlečno bela

spring_summer_2018_color_trends_coconut_milk

Polna, topla barva, ki nima veze z optično belo, ki je hladna in kibernetiča. Ta odtenek je bil zaznan na lahkih, naravnih materialih na oblačilih, zasnovanih za eksotično potovanje.

Čokoladno rjava

spring_summer_2018_color_trends_emperador_brown

Rjava se je vrnila na modno stezo. Intenzivna in tako ovojna, da se ne boste mogli upreti temu odtenku, tako kot se je nemogoče upreti čokoladnemu pralineju.

Rumena

spring_summer_2018_color_trends_meadowlark_yellow

Polna pozitivnih vibracij in energije, pa tudi malce divja. Lepe bodo kombinacije z umirjeno črno-belo kombinacijo, a nujno morate preveriti njeno komplementarno barvo, vijolično, ki je letos prav tako v trendu!

Rdeča kot paradižnik

spring_summer_2018_color_trends_cherry_tomato_red

Povsem drzen odtenek. Privoščite si voluminozne obleke, voluminozne koktajlne obleke, ali prefinjene pižamaste komplete.