ponedeljek

23

september 2019

0

koment.

TREND TEDNA: Pikčasta manija

Avtor , Objavljeno v Stil tedna, Trend tedna

Danes se tudi uradno in nepreklicno poslavljamo od poletja, čas plastenja, čas pletenin, tudi čas za nove modne trende je končno tukaj. Kot vsako modno sezono sedaj, je razpon tega, kaj je v trendu in kaj ne, zelo širok, ampak vedno je nekaj tistih ‘ta glavnih’ trendov, ki prevladujejo in bolj bodejo v oči kot drugi. Če želite, tudi pikajo …

Ja, pike so vsekakor eden izmed močnejših zgodnje jesenskih trendov, ki so krasen prehod v novo modno sezono. So ravno prav razigrane in popestrijo naše stajlinge, da malce pozabimo, da prihajamo v verjetno eno najbolj turobnih sezon.

obleka ZARA, torbica SYLVIAN HEACH, gležnarji ZARA

Poleg karirastega in živalskega vzorca, sem za pikčast vzorec, ki ima vedno nek retro pridih, najbolj vznemirjena, prepričal pa je tudi številne modne znamke kot so Dolce & Gabanna, Chloe, Moschino in ASOS

ura CLUSE, zapestnica REBECCA JEWELLERY

In če je morda karo vzorec včasih prevelika klasika ter živalski za vas preveč trendovski, je pikčast popolna mešanica obojega in primeren tako za poslovne kot tudi za zelo trendovske ter šik stajlinge. Popolno ravnovesje med zabavnim in elegantnim, saj se kos kot je pikčasta bluza lahko nosi na številne različne načine.

lasni dodatek PRIMARK, obleka MANGO, pas GUCCI, sandali KOPITARNA, torba MAJA ŠTAMOL

Najbolj klasična ali največkrat videna barvna kombinacija je črno-bela, letos pa bodo v trendu tudi rjave kombinacije, roza, modra, pa tudi zelena se postavlja v ospredje.

modrček ASOS, ura CLUSE

Glede samega potiska se lahko odločite za različne velikosti pik – velike delujejo bolj mogočno, trendovsko, medtem ko je bolj droben vzorec bolj šik in eleganten.

sončna očala LAYONERS, blazer H&M, pulover MANGO, obleka ZARA, torbica KARL LAGERFELD, superge SOPHIA WEBSTER

Za pike so značilni lahko padajoči in mehki materiali, ki lepo padejo po telesu, kroj je ponavadi bolj sproščen, ni v navadi, da pike objemajo telo.

ura CLUSE, zapestnica REBECCA JEWELLEY

Trenutno so me najbolj prepričale obleke – sproščene, elegantne, šik, ki jih lahko nosim v kombinaciji s pletenim puloverjem, blazerjem ali usnjeno jakno. Dobro se kombinirajo na superge, gležnarje in tudi elegantne salonarje, pikčast vzorec tako je zelo vsestranski.

Sicer pa bodo v trendu tudi pikčasti kombinezoni, tunike in bluze, kjer prihajajo v ospredje prosojni modeli s subtilnim in zelo šik pikčastim vzorcem.

Poživite svoje stajlinge s pikami in pikicami!

 

Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.