nedelja

6

oktober 2019

0

koment.

TREND TEDNA: TOP 4 USNJENI KOSI ZA JESEN

Avtor , Objavljeno v Stil tedna, Trend tedna

pulover in hlače LEGEND WORLD WIDE, torba MOSCHINO (last fotografinje), ura CLUSE, gležnarji PARFOIS

Jesen se je zgodila in zgodilo se je, da so se novi usnjeni kosi kar namnožili v moji omari. Letos bo usnje zelo ‘in’, zato sem izbrala TOP 4 kose, ki so se znašli v moji omari in jih z užitkom kombiniram v svoje jesenske stajlinge.

USNJENE HLAČE

klobuček PARFOIS, pulover, torbica in hlače ZARA, pas GUCCI, superge SISLEY

Zdi se mi, da so si usnjene hlače vzele malce odmora, a se letos vrnile z velikim pokom!  V trendu bodo tako oprijeti modeli kot tudi bolj sproščeni kroji. Mene sta navdušili obe različici.

Pri oprijetih hlačah imam malce težav glede dolžine, saj idealna dolžina pri gležnjih na mojo višino pride nekje na sredino meč, zato moram biti pri izbiri modelov bolj premišljena.

Barva, ki letos preseneča je bela oziroma bež, ki je izredno trendovska. Jaz sem se odločila za rjavo različico oprijetih in klasično črno pri bolj sproščenemu ‘slouchy’ modelu.

Kombiniramo jih na superge, gležnarje, oblečemo z dolgimi ali kratkimi puloverji, paše jim denim, vzorci, teksture. Bodite le malce bolj previdni pri kakovosti oprijetih hlač, ker se lahko hitro obrabijo.

USNJENO KRILO

baretka, bluzica, krilo in torba NAMA

Letos bo v trendu predvsem plisirano usnjeno krilo različnih dolžin – mini, do kolen in midi. Barva bo povečini črna, ki je seveda zelo hvaležna za številne barvne kombinacije.

Usnjeno plisirano krilo me je letos popolnoma sezulo, všeč mi je damskost kroja in hkrati surovost materiala kot je usnje ali umetno usnje iz katerega je tudi to krilo.

Lahko ga nosite tudi v poslovnem okolju v kombinaciji s svilenimi bluzami in suknjiči v modnem karo vzorcu. Jaz sem svoje kombinirala malce na francosko in moram priznati, da se mi zelo dopade, tudi baretka, ki sem si jo sprva malce za hec posadila na glavo.

USNJENA OBLEKA

obleka IMPERIAL, NAMA

Bila je ljubezen na prvi pogled. V zgornjem delu deluje kot srajčna obleka s precej polnim krilom. Menim, da gre za večni kos, ki se ga da kombinirati na več različnih načinov in stilov.

Moj je bolj sproščen, lahko pa bi zraven obula tudi elegantne salonarje in bila pripravljena na večerno zabavo. Sicer je popolno nasprotje usnjeni oprijeti obleki za večerna druženja, ampak kaj takega jaz sprejmem le za kakšno maškarado, pa še to ne.

pulover DIXIE, NAMA

Rada jo nosim tudi z debelim pletenim puloverjem in ga opasam kar s pasom iz obleke.

USNJENA JAKNA

jakna ZARA, obleka LEGEND WORLD WIDE, torbica KARL LAGERFELD

Kar malce trapasto se počutim, da jo vključujem na seznam, saj gre resnično za enega temeljnih kosov v garderobi vsake ženske.

A vseeno je misija najti takšno, ki bi prava za stil posameznice. Jaz vsekakor nisem za kratke modele, ampak za daljše modele usnjene jakne in za malce bolj ‘fantovske’ kroje, se pravi neoprijete.

Rada jo kombiniram na tisoč in eno kombinacijo, od oblek, puloverjev, bluzic, tudi lahkotnejših suknjičev, možnosti so resnično neomejene in usnjena jakna je ultimativni kos jeseni.

Mene najbolj prepriča črna varjanta, ki tudi paše povsod.

Letos so zelo v trendu tudi usnjeni topi, bluzice, ki pa me (še) niso prepričali, so pa vsekakor med trendseterkami zelo priljubljeni.

Je še kakšen usnjeni kos, na katerega se pozabila? Kateri pa tebe prepriča? 🙂

 

 

Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.