nedelja

28

junij 2015

0

koment.

TTKWS: V senci pod klobuki

Avtor , Objavljeno v Our ticket to kill with style

Rada imam dogodke, ki imajo predpisan dresscode, saj je tako vse skupaj veliko bolj zanimivo. Zabavne, kljub temu, da tudi nekaj stanejo, so tudi priprave, ko se odločaš, kaj boš oblekel, kako kombiniral in v primeru Lady piknika pod klobuki, kakšen klobuk boš izbral.

Lani sem klobučkarski piknik spustila, letos sem se odločila, da grem zopet malo pogledati. V zadnji minuti sem se spustila v dir za klobukom oziroma pokrivalom. Na začetku so bile moje misli usmerjene v nekaj britanskega, v obroček, na katerega bo namontirana inštalacija, ki se jo smatra za klobuk. A na koncu me je prepričal čisto preprost črn slamnik iz H&M. Verjetno je k njegovi prepričljivosti pomagala tudi cena, saj je bil klobuk znižan na 10 evrov, pa še uporaben bo.

klobuk_1

Ko sem imela črn klobuk, je sledilo razmišljanje, kaj obleči. Moje misli so se usmerjale v črnega pajaca in črna očala, da bi bila kot hollywoodska diva Audrey Hepburn, a sem se na koncu odločila za preprosto belo “piknik” obleko s potiskom ptic. Obleko sem že pred nekaj leti prinesla iz Londona, a sem jo oblekla le enkrat, tako da sem jo tokrat drugič peljala na sprehod. Zraven sem kombinirala bele bolniške čevlje, kot jim sama pravim, in belo Grošelj torbico, ki sem jo dobila za darilo od prijateljic. Mislim, da je bila odločitev za lahkoten piknik videz pravilna.

Še nekaj besed o ostalih klobukih. Seveda je zopet izstopal Miha Kavčič, ki je zmagal v moški kategoriji najboljših klobukov, v ženski pa je slavila Marise, ki je mene pretrano spominjala na Sarah Jessico Parker iz Met gala.

klobuk_miha

005Lady_piknik

Kot se je kasneje izkazalo, je bil to najverjetneje zadnji Lady piknik pod klobuki, a upam, da se bodo klobučkarska druženja nadaljevala, tudi če pod drugim Zvezdnatim imenom.