ponedeljek

13

april 2015

0

koment.

Zakaj je bila gneča pred trgovino?

Avtor , Objavljeno v Novice

Minili so časi, ko so prvi dan razprodaj bile pred trgovinami dolge vrste, a ta teden smo vrsto videli na Rudniku.

Sreda. Sedem zjutraj. Sonce je že vzšlo, a ljubljansko Barje je še vedno ponujalo jutranji hlad. Pred mogočno stavbo v jabolčno zeleni barvi z velikim rožnatim x so bili že zbrani prvi kupci. Delavci so imeli le štiri mesece in pol časa, da preuredijo 8.000 kvadratnih metrov nove poslovalnice mömaXa , 9. aprila. Uspelo jim je.

Nova poslovalnica je že tretja v Sloveniji in prav vesela sem, da se po novem ne bom več rabila voziti do Kranja, saj imam od Most do Rudnika le dobrih par minut. Čeprav včasih nisem bila med najbolj navdušenimi nakupovalkami pohištva in dodatkov za dom, se je zdaj to spremenilo in prav uživam, ko se sprehajam po začrtani poti in si ogledujem rešitve za dom, ki so jih pripravili strokovnjaki. Tako lepo se mi zdi, da bi kar vsak dan zamenjala domačo dnevno sobo.

momax_1

In čeprav sem se na otvoritveni dan kar nekajkrat sprehodila čez celo trgovino, je moj dialog s prijateljico zvenel takole. »Katja, si kaj kupila?« Odgovor: »Ne, danes nisem, saj želim prenoviti popolnoma vse. Začela bom s sedežno, tako da mora biti pri izbiri z menoj dragi.« No, če boste tudi vi iskali sedežno garnituro, vam priporočam, da ne šparate jezika, ampak pogumno izprašati prodajalce, saj se da marsikaj prilagoditi vašim željam – od velikosti do barv. Potem bom kupila še ostalo pohištvo za dnevno sobo, sledi vrtna garnitura … ah, kako se veselim, da bom kombinirala vse tiste lepe male detajle.

Kako naj v nekaj besedah opišem, kakšni so novi trendi, kaj novega ponuja mömaX? Pri meni je tako, da prvi krog naredim, da si vse ogledam, nato v drugem izvedem nakupe in potem si želim, da bi bila trgovina še večja, saj bi rada pokupila še kaj. Moderno, trendovsko, pestro in za vsak okus nekaj. Za pomladne dni vas bodo zagotovo osvojile barve, kjer najbolj boža oči turkizna barva. Ker smo vstopili v sezono porok, vas bo navdušila tudi ponudba Mrs&Mr kolekcije. Za dol pasti dobro so videti tudi ure, o katerih sem že pisala, ali pa kuhinjski dodatki. V kraljestvu ogledal se ne boste mogli odločiti, kateri je najboljši za vašo steno in na koncu trgovine ne boste zapustili brez dišečih svečk.

momax_3

Nova trgovina je res kul in nad njo so bili navdušeni mali otroci, ki so se zabavali na velikih sedežnih, in tudi znani obrazi, kot je Nina Šušnjara. Videla sem tudi moškega, ki je ogromno sliko s sloni tlačil v tvingota. Slika je bila tako velika, da nisem prepričana, če mu je uspelo. Otvoritev je pospremil Denis Avdić, veliko zanimanja pa so poželi tudi čevapčiči Das ist Valter, ki jih je še pred končanim prvim delovnim dnem zmanjkalo, a so Valterjevci poskrbeli, da smo bili na koncu vsi siti.

Pri mömaXu obljubljajo, da bodo skoraj vsak mesec presenetili z novimi barvnimi in slogovnimi svetovi. Juhu! Se že veselim.