četrtek

11

avgust 2016

0

koment.

ZAPRAVLJIVKA: Novo poletje, nove kopalke

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Prav ponosna sem nase, da se držim obljube, ki sem jo dala sama sebi in v zadnjem času kupujem manj oblačil, ko pa kupim, so ta boljše kakovosti in pogosto s slovenskim podpisom.

Če vsako sezono kupujemo nova modna oblačila, potem je že nuja, da si vsako sezono privoščimo nove kopalke. Ene, dvoje ali tudi več. Pri kopalkah se mi zdi, da pred nakupom ni težava v denarju, ampak celotnem procesu nakupa. Trgovina ne sme biti vroča, saj če je vroča, te bo težko nekdo prepričal, da se odpraviš v garderobo in pomerjaš kopalke, medtem ko iz vseh por proizvajaš telesne tekočine. Pomemben trenutek so tudi luči v garderobi, saj je večina garderob takšnih, da se v ogledalo ne upaš pogledati niti oblečen, kaj šele v kopalkah. In ker kopalke po navadi kupujemo same, so med najbolj pomembnimi dejavniki za nakup ustrežljive prodajalke, ki ti prinesejo v garderobo drugo številko. Skrbijo za zadovoljstvo, a hkrati niso vsiljive. Če strnim, za nakup kopalk bi lahko izdal pravi psihološki priročnik.2

 

Ker sem bila z lanskimi kopalkami, ki sva jih s prijateljico Ireno našli na Liscini spletni strani, zelo zadovoljna, sem se tudi letos odpravila pogledati, kaj ponuja slovenska znamka. Moram reči, da sem bila nad parimi modeli v hipu navdušena in glede na to, da sem čez nekaj dni te iste kopalke videla v italijanski modni reviji Tustyle, bo verjetno držalo, da je Lisca zadela žebljico na glavico.

IMG_9971

V garderobo sem najprej popokala modrčke, saj vedno najprej izberem najboljšo košarico, prodajalki zavpila nekaj popravkov in mi je drugo številko prijazno podala nad vrati. Poskusila druge in čop. Če so lani proizvajalci kopalk postavili zametke za revolucijo scela kopalk, so letos te absolutno eksplodirale. Letošnje pravilo je, da brez enodelnih kopalk ne smete na morje. Mene je navdušil safari potisk, a sem se na koncu odločila za za črte. No, ker sem se prepozno odločila za nakup kopalk, je bil črn model že razprodan, a sem bila tudi z modrim več kot zadovoljna. Kopalke kombiniram z dolgim krilom v kraljevo modri barvi in rdečimi Michael Kors natikači.

FullSizeRender

Seveda pa nisem pozabila niti na dvodelne kopalke. Ker so letos zelo modne čipke, sem iz linije Cheek izbrala imitacijo čipke oz. kopalke v barvi breskve, ki je prekrit s črnim lasersko izrezanim blagom. Super je tudi to, da dvodelnih kopalk ne kupujete v paru, ampak sta števili modrčka in hlačk lahko ločeni.

Kopalke sem že odpeljala na izlet na Korziko, kjer smo se odlično zabavale in čofotale 🙂

IMG_0871