torek

24

oktober 2017

0

koment.

ZAPRAVLJIVKA: Šoping v Istanbulu

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Istanbul, Dubaj, London in sledi še New York … letošnje zapravljivkino leto je bilo res plodno.

Kreditna kartica je bila pripravljena, tudi kupček evrov je čakal na svoj istanbulski šoping pohod, a na koncu sem vseeno kupovala preudarno.

Je premalo trgovin za zapravljanje? Ah kje, v Istanbulu bi lahko ostala celo sezono in ko bi obdelala vse šoping centre, bi šla lahko že nov krog, saj bi po prvem dobili novo kolekcijo – toliko jih je. Naši gostitelji Istanbul shopping festival, ki so nam predstavili trgovske centre, so nam podrobno razkazali tudi znamenitosti. Kdo bi jim zameril, saj so mošeje in drugi zgodovinski momenti res dih jemajoči, a vseeno, vrnimo se k šopingu.

IMG_4961

Zemljevid nakupovalnih centrov

Ker sem bila časovno zelo omejena, sem se v štartu odločila, da v trgovine, ki jih imamo v Sloveniji, ne bom hodila. Že drži, da je imela Zara širši nabor in v Sloveniji ne videne kose, a strateško moraš sprejeti neko odločitev. Tako sem se naprej zapodila v trgovine z imeni, ki jih nisem poznala in odkrila kar nekaj turških sladkorčkov in svojih najljubših pet sem že predstavila v TEM ČLANKU.

V tem trenutku sem rahlo obsedena s statement krili in raznim tropskih potiskom. Prva, ki mi je v oči padla, je bila bela obleka z monstera listi, a moja večna drama je, da mi zaprte obleke v predelu prsi pogosto niso prav, saj je moja košarica precej globoka. Tako je čudovita bela obleka ostala v trgovini, a  sem jo za spomin vseeno enkrat »pritisnila«.

ipekyol

Ta je ostala v trgovini 🙁

Vseeno se je strast do monstera listov nadaljevala in v trgovini ADl sem si kupila črno oversized obleko z dvema llistoma. Ker nisem želala, da je videti prevelika, sem vzela manjšo številko, ki deluje kot normalen kroj. Je pa obleka predvidena za nošnjo z zdaj tako modnimi širokimi pasovi, tako da jo bom nosila s korzetnim pasom Urške Drofenik, ki ga že imam doma. V isti trgovini sem kupila še eno statement krilo in na spisku je bilo še eno z bleščicami, a tisto je ostalo v trgovini. Nekje je treba potegniti črto.

unnamed

Ta je pa doma v omari

Trgovina Mudo s kolekcijo ulične mode me je kar vabila, da vstopim. Poleg oblek imajo tudi oddelek pohištva, ki je za dol past, a žal nisem imela časa, da bi podrobno raziskala. Tako sem hitro pograbila meni trenutno tako ljube flamingote, majčko z žepom sonca in rdečo obleko, ki se mi je zdela primerna za snemanje nekega videa v  Ljubljani.

mudodress

Rdeča obleka s stajlingom za snemanje

mudoshirt

Majčka iz trgovine Mudo s soncem

Brez fejkov ne gre. Seveda gre! Zato sem si svoj edini dizajnerski kos, ki sem ga prinesla iz Istanbula, kupila v francoski veleblagovnici Galeries Lafayette, ki so jo odprli v najnovejšem nakupovalnem centru Emmar. Kupila sem si večno klasiko torbico Michael Kors.

DCABC2F1-0C14-4CDA-8A97-CD47DA6EC73F

Korsice. Sama sem izbrala okroglo v kožno-rožnati barvi

Tako je bil videti moj šoping oddih v Istanbulu in ker so trenutno letalske karte po noro ugodnih cenah, vam priporočam skok v ta raj.